Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hasselnøttmakroner
400 g hasselnøtter
165 g sukker
185 g flytende glukose eller hvit sirup
100 g eggehvite (cirka 3 eggehviter)
3/4 ts bakepulver
1 ts. Vanilla Bean Paste eller vaniljesukker
Suksesskake-krem:
6 eggeplommer
190 g sukker
150 ml kremfløte
2 ts vanilla bean paste/frø fra en vaniljestang
200 g smør
Sjokoladeglasur
200 g mørk sjokolade
1-2 ts kokosolje
Fremgangsmåte hasselnøttmakroner
Mal hasselnøtter i en kvern eller i foodprosessor.
Bland hasselnøtter sammen med sukker, flyttende glukose, eggehvite og vanilje.
Rør raskt sammen til du får en jevn mandeldeig.
Fordel deigen jevnt til 24 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir, jeg bruker cirka 1 liten iskrem skje til hver kjeks.
Dryss hver kjeks med melis, trykk den flat med undersiden av en kopp.
Stek kakene midt i oven ved 160 C° i 20 min, avkjøl kakene på platen.
Fremgangsmåte suksesskrem
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og frø fra en vaniljestang i en liten kjele.
Kok opp under stadig omrøring.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvis.
Fremgangsmåte suksesskjeks
Smør gul krem mellom kjeksene eller bruk en plastpose og en wilton 1 M tipp til å fylle disse kjeksene – formet som en vakker rose. Legg den andre kjeksen på toppen. Sett dem på en bakeplate dekket med plastfolie og frys disse i 30 minutter.
Smelt sjokolade sammen med kokosolje, dypp de halve kjeksene i smeltet sjokolade.
Det er viktig at kakene er frosne i cirka 30 minutter før de dyppes i den smeltede sjokoladen.
Håper dette falt i smak, kos dere masse
Varme klemmer fra Manuela.