Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Disse vaflene kan du lage til jul. De er sprø og så gode på smak.
Ingredienser
4 stk egg
1 stk eggeplomme
270 g sukker
250 g smør, smeltet og avkjølt
300 g potetmel
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du det
I en bolle sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og sett det til siden så lenge.
I en kjøkkenmaskin pisk egg, eggeplomme, sukker og vanilje til en luftig eggedosis.
Tilsett smeltet smør, og mel/potet-blandingen og miks det hele i ett minutt.
Smør vaffeljernet med litt smør og stek hver vaffel i ca halvannet minutt, eller til de er gylllenbrune.
Avkjøl vaflene på rist, og gjenta med resten av røren.
Disse vaflene er best å oppbevare på boks.