Tørre vafler

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Disse vaflene kan du lage til jul. De er sprø og så gode på smak.

Ingredienser

4 stk egg
1 stk eggeplomme
270 g sukker
250 g smør, smeltet og avkjølt
300 g potetmel
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

I en bolle sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og sett det til siden så lenge.

I en kjøkkenmaskin pisk egg, eggeplomme, sukker og vanilje til en luftig eggedosis.

Tilsett smeltet smør, og mel/potet-blandingen og miks det hele i ett minutt.

Smør vaffeljernet med litt smør og stek hver vaffel i ca halvannet minutt, eller til de er gylllenbrune.

Avkjøl vaflene på rist, og gjenta med resten av røren.

Disse vaflene er best å oppbevare på boks.