Tropisk iskremkake

Tropisk iskremkake

Prøv denne herligheten neste gang du er fysen på iskake!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Bunn

300 g

Mørk sjokolade

150 g

Usaltet smør

4 stk

Store egg

350 g

sukker

60 g

mel

20 g

kakao

0.5 ts

havsalt

1 ts

Vaniljepaste

Tropisk iskrem

175 g

søt kondensert melk

1 ts

Vanilla bean paste

200 g

Ananasbiter (evt. ananasjuice)

200 g

Jordbær, delt opp

2 dl

kokos

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte bunn
Ha sjokolade i en bolle sammen med smør og smelt det overet vannbad.
Ha egg og sukker og vanilla paste i en annen bolle og bland det lett sammen før du rører innden smeltede sjokoladeblandingen. (Det som er viktig å huske på, er at man ikke visper mer enn høyst nødvendig etter at eggene er tilsatt.) Maks 30 sekund.
Bland sammen mel, kakao og salt, og vend det inn i rørenmed en slikkepott, maks 30 sek.
Hell røren over i en form som er minst 25 x 30 cm og kledd med bakepapir.Stek den på 170 °C i 25 minutter, ikke lenger. Avkjøl browniesen helt.
Fremgangsmåte tropisk iskrem
Pisk fløten luftig.
Bland inn vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.
Tilsett ananasbiter, jordbær (delt opp) og kokos, og bland det godt sammen.
Tilsett eventuelt ananasjuce, smak deg frem.
Hell kremen over browniesbunnen, og sett det i fryseren i minst 5 timer, men helst over natten.
Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering og sett den på et fat.
Server og kos deg.