Tropisk iskremkake

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Nest gang du har planer om å lage en iskake, test denne, og jeg er sikker på at du kommer til å elske den.

Bunn

300 g mørk sjokolade

150 g usaltet smør

4 store egg

350 g sukker

60 g mel

20 g kakao

1/2 ts havsalt

1 ts vaniljepaste

Tropisk iskrem

5 dl kremfløte

175 g søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)

1 ts vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt

200 g ananasbiter + evt ananasjuice ( 1-2 dl)

200 g jordbær, delt opp

2-3 dl kokos

Fremgangsmåte bunn

Ha sjokolade i en bolle sammen med smør og smelt det over et vannbad.

Ha egg og sukker og vanilla paste i en annen bolle og bland det lett sammen før du rører inn den smeltede sjokoladeblandingen. (Det som er viktig å huske på, er at man ikke visper mer enn høyst nødvendig etter at eggene er tilsatt.) Maks 30 sekund.

Bland sammen mel, kakao og salt, og vend det inn i røren med en slikkepott, maks 30 sek.

Hell røren over i en form som er minst 25 x 30 cm og kledd med bakepapir. Stek den på 170 °C i 25 minutter, ikke lenger. Avkjøl browniesen helt.

Fremgangsmåte tropisk iskrem

Pisk fløten luftig.

Bland inn vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.

Tilsett ananasbiter, jordbær (delt opp) og kokos, og bland det godt sammen.

Tilsett eventuelt ananasjuce, smak deg frem.

Hell kremen over browniesbunnen, og sett det i fryseren i minst 5 timer, men helst over natten.

Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering og sett den på et fat.

Server og kos deg.