Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Hei, alle sammen!
Dagens fristelse passer perfekt til valentinsdagen, eller egentlig en hvilken som helst dag hvor man vil glede noen man er glad i.
Makroner
60 g eggehvite, romtemperert
150 g sukker
60 ml vann
170 g mandelmel
170 g melis
ev. pastafarge
Hell 60 g romtempererte eggehviter i en mikserbolle og gjør klar vispen slik at alt står klart til å starte mikseren etterpå.
Ha sukker og vann i en liten kjele og sett den på middels varme. Rør sakte med en tresleiv til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er helt oppløst, og du ser at vannet begynner å boble, slutt å røre og sett i et sukkertermometer. La dette koke til det når en temperatur på 113˚C.
Når sukkerlaken er kommet til 113˚C, start mikseren som du helte i 60 g eggehvite i og kjør den på høyeste hastighet.
Når sukkerlaken er kommet til 115˚C, hell den i en tynn stråle nedover langs innsiden av mikserbollen slik at sukkerlaken ikke kommer borti selve vispen. Pisk i 7-8 minutter eller til bollen ikke lenger kjennes varm ut utenpå.
Tilsett gjerne pastafarge helt på slutten.
Mens marengsblandingen piskes, bland sammen mandelmel, melis og 60 g eggehvite. Se til at du får en fin blanding hvor man ikke ser noen spor av mandelmel.
Når marengsblandingen er klar blandes en liten mengde av den inn i mandelblandingen for å gjøre den litt løsere.
Tilsett nå resten av marengsen og vend den inn i mandelblandingen. Her er det viktig at du ikke bare rører til en jevn røre, men at du bruker en slikkepott og vender røren forsiktig. Forsett slik helt til du ser at røren er løs nok til å sprøytes, men hold et øye med den underveis for å unngå at den blir for flytende.
Overfør blandingen til en sprøytepose med en stor rund tipp og sprøyt ut små rundinger på et bakepapir, eller på en matte for hjertemakroner.
Sett brettet inn i en forvarmet stekeovn, 135˚C. Jeg bruker varmluft.
Stek makronene i cirka 15-17 minutter, men etter 12 minutter må man sjekke ofte for å se om de er ferdige. For å sjekke tar man på toppen av en makron og prøver å vrikke den litt. Makronene er ferdig når toppen er fast. De burde ikke endre farge eller bli brune under stekingen, skulle det likevel skje så må du kanskje justere varmen på ovnen din.
Avkjøl dem mens du lager fyllet.
Jeg laget her to forskjellige farger.
Jeg fyller disse med hvit sjokolade ganache:
150 gram hvit sjokolade
50 ml kremfløte
Ha hvit sjokolade i en skål. Varm kremfløten og hell den over sjokoladen, vent noen minutter og bland det godt sammen.
Fyll makronene med fyllet.
Jeg la et lite spiselig gullblad på hver av dem, du kan også evt. pensle litt gullstøv.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela