Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Ingredienser
360 ml kremfløte
300 ml melk
450 g sukker
250 g lyst brunt sukker
1 ts salt
30 g usaltet smør
160 ml flytende glukose
45 ml vann
Dryss
Havsalt
Mandelflak (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir.
Ha alle ingrediensene i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme. Rør i 35 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.
Når temperaturen er 120C° helles den glovarme karamellen over i formen.
La den avkjøles i noen minutter før du strør havsalt og mandelflak på toppen.
Avkjøl helt, og sett den så i kjøleskapet til neste dag.
Skjær opp i passende biter og pakk disse i matpapir.
Oppbevares helst i kjøleskapet.