Vaniljekarameller

klar

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

klar6

Ingredienser
360 ml kremfløte

300 ml melk

450 g sukker

250 g lyst brunt sukker

1 ts  salt

30 g usaltet smør

160 ml flytende glukose

45 ml vann

Dryss
Havsalt
Mandelflak (kan sløyfes)

Fremgangsmåte
Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir.

Ha alle ingrediensene i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme. Rør i 35 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.

Når temperaturen er 120C° helles den glovarme karamellen over i formen.

La den avkjøles i noen minutter før du strør havsalt og mandelflak på toppen.

Avkjøl helt, og sett den så i kjøleskapet til neste dag.

Skjær opp i passende biter og pakk disse i matpapir.

Oppbevares helst i kjøleskapet.

klar7

klar4

Logo Manuela (2)