8 ting du kan bruke stavmikseren til

Annonseinnlegg fra Elkjøp

cheesecake with cherry close up
En ostekake kan du lage kun med stavmikser. FOTO: Colourbox

En stavmikser er en av de beste hjelpemidlene du kan ha på kjøkkenet. Hvorfor? Jo, for selv om den tar langt mindre plass i skapet enn en stor kjøkkenmaskin, kan den gjøre mange av de sammen tingene. Pluss litt til!

Mange har en stavmikser i skapet, men bruker den kanskje ikke til annet enn å lage jevne supper eller sauser. Synd, for det er jo så mye annet man kan bruke den til!

De enkleste stavmikserne uten tilleggutstyr kan brukes til mye, men vil du ha full utnyttelse av stavmikseren kan det lønne seg å gå til innkjøp av en variant med tilleggutstyr som visp, rørebegre og flere kutteutstyr.

Braun stavmikser MQ785 Patisserie Plus
Braun stavmikser MQ785 Patisserie Plus kommer med flere kniver og boller, og er rett og slett som en liten kjøkkenmaskin. FOTO: Produsenten

Alt dette kan du bruke stavmikseren til:

 

1. Knuse kjeks eller nøtter

Skal du lage kjeks- eller nøttebunn er stavmikseren genial. Å knuse nok kjeks til en kakebunn med håndmakt tar ikke bare lang tid, det er også vanskelig å få smulene jevne. Å hakke nøtter eller mandler går også som en lek.

2. Coulis

Coulis, altså en saus som er basert på en puré av frukt eller bær, passer godt til diverse kaker. Tenk deg bare en ostekake med mangocoulis, eller hva med en bringebærcoulis ved siden av en mektig konfektkake med sjokolade? Med en stavmikser gjør du enkelt om en pakke bringebær til en deilig, frisk saus.

3. Piske krem

De fleste stavmiksere har mulighet for å bytte ut kniven med en visp. Det betyr at stavmikseren fungerer som en håndmikser, og du kan med letthet piske krem.

4. Eplemos

Lite er så deilig som hjemmelaget eplemos, spesielt nå på høsten som eplene er best. Skrell og del opp eplene, la dem få koke til de er møre, og bruk stavmikseren til å lage en jevn mos. Fungerer supert som kakefyll, men har du baby i hus er dette også perfekt som en av de første smakene.

5. Finhakke sjokolade

Skal du ha finhakket sjokolade enten som ingrediens i en kakebunn, eller som pynt, går det lekende lett å hakke sjokolade med en stavmikser.

6. Piske eggehvite og eggedosis

Har du prøvd å piske eggedosis eller eggehviter for hånd, vet du at det krever både en kraftig arm og en god dose tålmodighet. Mange tror de må ha en kjøkkenmaskin eller en håndmikser for å slippe den manuelle jobben, men har du en stavmikser med visp fungerer dette supert!

7. Elte små deiger og blande kakerører

Selv det å elte små deiger eller blande kakerører kan du gjøre med en stavmikser med tilbehør.

8. Rive gulrøtter til gulrotkake

Å rive gulrøtter til gulrotkake er en kjedelig og tidkrevende jobb. Men også dette kan en stavmikser med tilbehør hjelpe deg med.

Er du nysgjerrig og vil du vite mer?

Sjekk ut utvalget av Braun stavmiksere fra Elkjøp her.