Barnas egne pannekaker

Alle elsker vel pannekaker?
Alle elsker vel pannekaker?

Barn som får bidra på kjøkkenet, vil oftere smake på det som blir laget. Slik kan du på en hyggelig og sosial måte få i barna mer sunn mat.

Men man må også lage morsom og barnevennlig mat av og til!

Det skal vel godt gjøres å finne en liten eller stor som ikke liker pannekaker? Pannekaker kan spises  som helgekos, dessert, frokost eller middag med eller uten en suppe til. Alt avhenger av tilbehøret, som kan varieres i det uendelige etter smak.

Og husk at om du har noen i huset med matallergi, er det også mulig å tilpasse oppskriften slik at den tåles av alle.

Enkel pannekakerøre

Her er en enkel og god røre som holder til ca 12 pannekaker, og som kan være en fin start for barna på kjøkkenet.

Ingredienser:

3 dl hvetemel

½ ts salt (kan sløyfes)

6 dl melk

3 ss smeltet smør

3 stk egg

Slik gjør du:

Bland sammen mel og salt før du tilsetter ca halvparten av melken. Vispes til røren blir tykk og klumpfri.

Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt før du tilsetter det i røren. Så heller du i litt og litt av melken, før du avslutter med å tilsette eggene. Røres sammen til det blir en fin og passe tynn blanding.

Hvis du ønsker å gjøre pannekakene litt mer spennende kan du tilsette f.eks blåbær i røren, eller sjokolade om du vil kose deg litt ekstra.

Husk at pannekakerøre skal svelle i minimum 20 minutter før steking.

Steking:

Smelt litt smør i en varm stekepanne, og hell over røren til den så vidt dekker hele bunnen. Drei stekepannen rundt for å få en jevn fordeling av røren. La pannekaken steke på middels sterk varme i 1-2 minutter, eller til røren har stivnet på overflaten. Så vender du pannekaken og steker omtrent like lenge på andre siden.

Tilbehør:

Det er mange muligheter til hva du kan ha på pannekakene dine, så her kan du velge alt fra tradisjonelt blåbærsyltetøy, rømme og sukker, sjokoladepålegg, is eller du kan lage middagspannekaker med f.eks soppstuing eller bacon.

 

Miksebollen som er laget av barn for barn.
Miksebollen som er laget av barn for barn.

Gi barna eget kjøkkenutstyr

For å inspirere barn til å spise sunnere, samt å delta mer aktivt på kjøkkenet ble prosjektet Kidzdesignlab etablert. I denne serien er alle kjøkkenproduktene laget av barn, siden det er dem som best kan inspirere andre barn. Prosjektet setter fokus på trygghet slik at alle produktene kan brukes uten at det skal være fare for ulykker på kjøkkenet, designet har fokus på å inspirere barn til å være mer delaktige i matlagingen, samtidig som det skal være trygt og enkelt. Både SmartMix miksebolle og Pantastic stekepanne er ypperlige produkter når de for eksempel vil lage pannekaker.

Miksebollen fra Kidzdesignlab er laget av og for barn og er perfekt for små kokker. Smartmixbollen har eggekakker på kanten, som gjør det mye enklere for barn (og voksne) å få kakket egget uten å få med skall. Den har også en praktisk lang helletut som gjør det enkelt å helle røren i stekepannen uten at det drypper, og slik at man unngår søl.

Trygt å steke med barnas egen stekepanne.
Trygt å steke med barnas egen stekepanne.

Stekepannen Pantastic fra Kidzdesignlab løser mange utfordringer når det gjelder barn og matlaging. Den er designet av 10 år gamle Emma og spesiallaget for de minste kokkene i huset. Fungerer på alle platetopper, inkludert induksjon. Siden den har en lavere kant på den ene siden, blir det enklere å snu pannekakene eller annen varm mat de steker. Den er også lett og har varmebeskyttende håndtak, slik at det er lett for barna å løfte og flytte på pannen. Pannen er utstyrt med en egen eggkakker, som gjør omelettlagingen til en lek, og en non-stick overflate hindrer maten i å brenne seg og gi vond lukt på kjøkkenet.