Denne sausen smaker nydelig friskt på iskrem, riskrem eller ostekaken. Prøv også å dynke kakebunnen med suausen, det gir ekstra god smak til kaken!
Bringebær- eller jordbærsaus
100 g sukker
100 g vann
1 ts vaniljeekstrakt
500 g bringebær eller jordbær
1 sitron, saften og skallet
Fremgangsmåte
Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.
Hell bringebær eller jordbær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender/foodprosessor. Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.
Oppbevares i kjøleskapet i maks fire dager. Fryser du sausen ned, holder den i flere uker.
TIPS!
Du kan erstatte bringebær med mango, bjørnebær, blåbær eller det du liker best. Bruk samme mengde frukt og framgangsmåte.
Tekst og foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.