Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Å dekke en kake med marsipan er ikke alltid like lett. Jeg har laget en video nedenfor slik at du kan se hvordan du gjør det.
Lykke til, love Manuela xo
Du trenger følgende:
- Ekstra hvit marsipan, du finner oppskriften her
- Melis
- Fondant smoother
- Skarp kniv
- Dine vakre hender
- Kna sammen marsipanen slik at du får en lang pølse, dekk den med plastfolie og la den hvile i cirka 15 minutter.
- Ta kaken fram og dekk toppen og sidene av kaken med et tynt lag pisket kremfløte eller annen krem.
- Hvis du har en rund kake, er det best om du begynner med en rund flat ball av marsipan (se video)
- Du trenger ekstra mye marsipan for å unngå å få folder på kantene av kaken.
- Strø litt melis på arbeidsbordet så den ikke sitter fast.
- Kjevle fra midten og utover nesten helt mot kanten, løft marsipan og snu den 45 grader mellom hvert «drag».
- Marsipanen vokser da gradvis. Fortsett å kjevle og snu marsipanen til den har fått den størrelsen og tykkelsen du ønsker.
- Marsipanflaket bør være dobbelt så stort som kaken og ikke for tykt, helst rundt 3 mm.
- Rull marsipanen på en pinne eller bruk hendene og legg den over kaken.
- Ved å dra i marsipanen med den ene hånden og dytte marsipanen inntil kanten med den andre, unngår du folder. Klem godt inntil.
- Jobb med hendene ovenfra og nedover slik at marsipanen festes godt på kaken. Prøv å fjerne eventuelle luftbobler ved å stryke nedover marsipanlokket.
- Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Fjern overflødig marsipan.
- Din marsipankake er klar til å dekoreres.