Dette gjør du når kaken går ad undas!

Fra kakebunn til muffins

Vi har vel alle opplevd at kaken ikke blir helt som planlagt. Det kan være temmelig frustrerende at kaken klapper sammen hvis gjestene er like rundt hjørnet. Kaken som skulle bli en lekker selskapskake ligner plutselig mer på et krater av mel og egg.

Heldigvis finnes en redning. Vi har samlet fire forskjellige alternativer til hva du kan gjøre med en ødelagt kakebunn!

Vårt første forslag er å putte kaken i en skål. Ja, du leste riktig!

Dette trenger du:

* 1 kartong fløte

* 4 ss sukker

* 3 dl vaniljekrem

* 2 kurver jordbær

* 1 kurv bringebær

* 1 kurv blåbær

* 1 stk. (ødelagt) kakebunn

Pisk fløten med sukkeret til du får en myk krem. Bland inn vaniljekremen. Finn fram en gjennomsiktig glassbolle. Legg smuldret kakebunn, bær og krem lag på lag til det danner et fint og tydelig mønster. Lekkert!

Tattaaaaa:

Foto: Yvonne Wilhelmsen
Foto: Yvonne Wilhelmsen
22
Foto: Yvonne Wilhelmsen

Tips nummer to: Cakepops!

I det siste har cakepops blitt trendyere enn trendyest! En ødelagt kakebunn kan med andre ord utspringe seg svært positivt! Dette trenger du i tillegg til kakebunnen din:

Ostekrem:

* 100 g naturell kremost (ikke light)

* 1 ts vaniljesukker

* 200 g melis

Glasur:

* 400 g Candy Melts (1 pose), finnes i mange farger

Slik gjør du det:
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint, gjerne med elvisp, og rør smulene i ostekremen. Rør det hele godt sammen til en konfektaktig masse. Form 20 små kuler av massen. De skal veie ca. 30 g. Bruk gjerne vekt så alle kakene blir like store. Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.

Smelt Candy Melts over vannbad eller i mikroovn, se anvisningen på pakken. Bruk små trespidd til å sette kakene på. Dypp 1 cm av spiddet i Candy Melts og stikk det 2/3 inn i kaken. Dette er viktig, ellers kan kaken skli av pinnen. La Candy Melts stivne så kaken sitter godt fast. Stikk pinnene i oasis eller en stor potet.

Så skal hele kaken glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet Candy Melts og trekk den rett opp. Ikke rør rundt med kaken, da risikerer du at den faller av pinnen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger, så overflødig Candy Melts renner av og glasuren blir fin og glatt. Pynt så med kakekrymmel, sølvkuler eller annet før glasuren har stivnet. Sett kakene kaldt så glasuren blir helt stiv.

Linnea press
Foto: Linnea press
Foto: Linnea press
Foto: Linnea press

Forslag til en ødelagt kakebunn nummer tre: Lag muffins! Det er flere goder med glasur. Ikke bare smaker det usedvanlig godt, det dekker også over imperfekter på null komma niks. Denne løsningen er veldig enkel: Smell sammen en glasur av melis og eggehviter og tilsett eventuelt den fargen du ønsker. Bruk et kjøkkenglass og stans ut sirker. Legg dem i muffinsformer og danser med glasur og eventuell annen pynt. Vips – kakefesten er reddet!

Vi ble inspirert til denne ideen fra en av våre lesere som sendte inn dette bildet:

Fra kakebunn til muffins

Hun hevder selv at hun er god på smak, men ikke fullt så god på prestasjon. Snakk om smart problemløsning! 😀

Tips nummer fire: Lag tiramisu!

Erstatt kjeksen med den ødelagte kakebunnen, og briljèr med en lekker tiramisu!

Dette trenger du til fire porsjoner:

* 1 kopp sterk kaffe

* 0,5 dl marsala

* 2 ss cognac eller brandy

* 1 pk savoiardi kjeks eller ødelagt kakebunn

* 3 stk. egg

* 2 dl sukker

* 200 g mascarpone (kremost)

* 2 dl kremfløte

Bland kadde, marsala og brandy i en stor bolle. Dypp kakesmulene i blandingen og legg dem i en dyp form.

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med sukker til den blir lys i fargen. Miks inn mascarponeosten. Pisk kremen og vend inn.

Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig inn i kremen.

Bre kremen utover kjeksen. Dryss over revet sjokolade. Voila! Den ødelagte kakebunnen har blitt forvandlet til et italiensk mesterverk.

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

Har du flere tips til hva man kan gjøre med en ødelagt kakebunn? Ikke nøl med å dele det i kommentarfeltet under! 😀