Gjør hverdag til fest

 

Fløtegratinerte poteter 07

La kjøkkenmaskinen bli det naturlige midtpunktet for hverdagsmatlaging, så vil du oppdage hvor enkelt det kan være å høyne kreativiteten og kvaliteten på hverdagskosten.

Er du så heldig å ha en god kjøkkenmaskin, er det faktisk utrolig mye den kan hjelpe deg med. Ønsker du i tillegg å lage hjemmelaget hverdagsmat med gode råvarer, vil den bli et hjelpemiddel som du ikke kan unnvære.

Raskere og sunnere

I dag vil stadig flere ha hverdagsmat laget fra bunnen, men vi orker ikke helt tanken på at det skal ta «halve dagen» før vi er ferdige. Lær deg å bruke de mange funksjonene en god kjøkkenmaskin kan tilby, så er jobben gjort på halve tiden.

Med en kjøkkenmaskin, som for eksempel denne klassikeren fra Kenwood, går matlagingen unna som en lek. Og du behøver ikke å vente på gourmetmiddagene eller bollebakingen for å bruke den. Hvorfor ikke la den skinne en helt vanlig onsdag, når du vil ha hjemmekvernet kjøttdeig i burgerne? Eller la den fikse en hjemmelaget tomatsuppe på et blunk?

Så enkelt er det å bruke foodprosessortilbehør og råkostkutter,  som gjør kjøkkenmaskinen enda mer allsidig.

Uendelige muligheter

Middagstipsene er uendelige når du oppdager alt tilbehøret du kan bruke. På et blunk forvandler du kjøkkenmaskinen til en blender, kjøttkvern, pølsehorn, pastatilsats, food-processor, saftpresse, råkostkutter med my mer. Den er en snarvei til enkel hverdagsmat eller kulinariske utfordringer når du har litt bedre tid. Det finnes en mengde valgfrie tilbehør, som kan brukes til praktisk talt alt. Så det er ingen grunn til at kjøkkenmaskinen skal stå og støve ned i en krok i påvente av neste bolledeig!

 

Lei av de kjedelige kokte potetene? Med deilige fløtegratinerte poteter blir det lørdag på mandag!

Fløtegratinerte poteter passer til de fleste kjøttretter, enten det er biff, svin, kylling, kalkun eller annet kjøtt. Her har vi en deilig oppskrift på fløtegratinerte poteter fra Ringerikskokken Omar Viset.

Fløtegratinerte poteter

Dette trenger du til 4 porsjoner:

600 g melne poteter

1 stk. hvitløksfedd

1 ss. finhakket frisk timian

2 dl. fløte

2 dl. H-melk

½-1 ts salt

½ ts nykvernet sort pepper

1 dl revet gulost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 °C
Skrell de melne potetene og del dem i skiver i food-processoren med grønnsaksskiva.
Riv ost med den grove ”strimleskiva” på food-processoren
Skrell og finhakk hvitløk, og finhakk frisk timian.
Kok opp fløte og melk med hvitløk, timian, salt og pepper.
Ha potetskivene i en ildfast form, og hell den varme fløtemelken over, og dryss så revet gulost over til slutt.
Gratiner i ovn på 200 °C i ca. 45-50 minutter til osten er gyllen og potene møre.