Idun og Bakelyst kårer Norges beste gjærbakst

Har du en bolleoppskrift alle spør hvordan du får til? Har du laget et helt spesielt fyll til en hvetekringle? Eller lager du rett og slett verdens beste foccacia? Vi nordmenn elsker gjærbakst, og det er jo ikke så mye som er bedre enn rykende varme kanelboller, eller nybakte rundstykker til kvelds.

FOTO: Marit Røttingsnes Westlie

Idun og Bakelyst kårer nå Norges beste gjærbakst, og vi gleder oss til å lese gjennom oppskrifter på både søte og salte bakverk. Har du bilde av baksten må du gjerne sende med dette, men det viktigste er oppskriften, fremgangsmåten, og noen ord om hvorfor du er så glad i nettopp denne oppskriften. Du kan sende inn så mange bidrag du vil. Du trenger ikke å ha laget oppskriften selv.

Dette er juryen:

Kristine Ilstad som driver en av Norges største bakeblogger, Det søte liv.

Christopher Sjuve, redaktør for Klikk Mat.

Monica Langeland, produktsjef for Idun.

Jostein Ausland, baker og konsulent for Idun.

Hanna Sundquist, innholdskoordinator for Bakelyst.

Vi vil plukke ut de fem beste oppskriftene, bake dem, vurdere, smake, og ta bilde av hvert resultat. Deretter vil vi i juryen kåre en vinner av hovedpremien, samt tre vinnere som får hver sin ekstrapremie. I tillegg skal dere lesere stemme frem deres favoritter. De tre oppskriftene som får flest stemmer, får hver sin ekstrapremie.

Hovedpremien er en Kenwood kjøkkenmaskin til en verdi av 4000 kroner. Ekstrapremien er en velfylt goodiebag fra Idun, bestående av en rekke lekre ingredienser du kan bruke på kjøkkenet, med en verdi av 500 kroner.

idunpremie2

Sitter du på en god gjærbakstoppskrift? Send oppskriften til Bakelyst-koordinator Hanna Sundquist på e-post:  [email protected] og merk den med Gjærbakstkonkurranse. Vi må ha oppskriften senest fredag 2. oktober.