Lag perfekt lokk av sukkerpasta

Dette innlegget er skrevet av Kristin Jøtun fra Husmorlykke.

NU kakepynting #9 2016

Foto: Kim Holte

Hjemmelaget sukkerpasta

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Oppskrift:

3 plater gelatin

4 ss kokvarmt vann

2 ts sitronsaft

60 gram flytende glukose (kan kjøpes på apotek) eller hvit/lys sirup

650 g melis

Fremgangsmåte:

Massen stivner fort og lages like før bruk. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 4 ss. kokvarmt vann.

Rør til gelatinen er smeltet.

Rør inn sitronsaft og glukose eller sirup.

Elt inn melis, til massen er smidig og lett å forme.

Her får du oppskriften på den deilige marsipankaken.

Hvordan få et perfekt resultat med lokk av sukkerpasta?

Steg 1:

Smør et tynt, jevnt lag med smørkrem eller icing på kaken.

Steg 2:

Før du begynner å kjevle, kna marsipanen litt, eller legg den noen sekunder i mikro, for å få den enklere å jobbe med. Bruk gjerne plastunderlag og plastkjevle for at massen ikke skal feste seg. Hvetemel, Maizena eller potetmel er fint å bruke for at marsipanen ikke skal bli klissete. Kjevle ut en stor leiv, større enn kaken. Dette er viktig for å få så rette kanter som mulig.

Steg 3:

Forsiktig løft på lokket, bruk gjerne kjevlet, eller en pinne til å rulle lokket på, for så å rulle det over kaken.

Steg 4:
Glatt ut marsipanen med hendene og løft og dra litt i den slik at du glatter den ut. Bruk så en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få et jevnere resultat. Start på toppen av kaken, og ta sidene til slutt. Avslutt med å skjære vekk overflødig masse.

Steg 5:

Kaken er nå ferdig til å dekoreres.

Kake2

Fremgangsmåten kan også brukes til marsipanlokk.

Kommentarer

Annonse:

Smått og godt Tips og triks