
Pepperkakehus er dekorativt og morsomt å lage – så fremst du mestrer det. Mange forbinder pepperkakehus med sviende fingre og melis-søl. Disse ni tipsene vil gjøre pepperkakehusmonteringen til en lek!
Først, sett pepperkakedeig! Her har du en god oppskrift.
* Samle alle ingredienser på benken i riktig bruksrekkefølge og sørg for at alt verktøy er tilgjengelig før arbeidet starter.
* Kjevle ut deigen mellom to plastfolier, så unngår man at deigen kleber seg på kjevlen.
* Vær nøye når du skjærer ut delene. Bruk gjerne en linjal.
* Stek husdelene ved 2000 C. Store elementer trenger 15 min., små elementer 10 min. Husk minimum 30 milimeter avstand mellom elementene under steking, slik at de ikke sveller sammen.
* Du bør pynte delene før monteringen.
* Dypp de ferdigstekte husdelene i smeltet sukker (ca. 2 dl sukker som er smeltet i stekepannen), og sett dem sammen. Hold delene inntil hverandre til sukkeret har stivnet.
* Monter huset på en papp-plate eller fjøl trukket med aliminiumsfolie, da er det lettere å frakte rundt.
* Bruk melisglasur til å dekke over eventuelle skjøter eller andre «feil».
* Pynt med bomull og kvister av gran eller furu. Kongler egner seg også fint!