Ni tips til et perfekt pepperkakehus

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Pepperkakehus er dekorativt og morsomt å lage – så fremst du mestrer det. Mange forbinder pepperkakehus med sviende fingre og melis-søl. Disse ni tipsene vil gjøre pepperkakehusmonteringen til en lek!

Først, sett pepperkakedeig! Her har du en god oppskrift.

* Samle alle ingredienser på benken i riktig bruksrekkefølge og sørg for at alt verktøy er tilgjengelig før arbeidet starter.

* Kjevle ut deigen mellom to plastfolier, så unngår man at deigen kleber seg på kjevlen.

* Vær nøye når du skjærer ut delene. Bruk gjerne en linjal.

* Stek husdelene ved 2000 C. Store elementer trenger 15 min., små elementer 10 min. Husk minimum 30 milimeter avstand mellom elementene under steking, slik at de ikke sveller sammen.

* Du bør pynte delene før monteringen.

* Dypp de ferdigstekte husdelene i smeltet sukker (ca. 2 dl sukker som er smeltet i stekepannen), og sett dem sammen. Hold delene inntil hverandre til sukkeret har stivnet.

* Monter huset på en papp-plate eller fjøl trukket med aliminiumsfolie, da er det lettere å frakte rundt.

* Bruk melisglasur til å dekke over eventuelle skjøter eller andre «feil».

* Pynt med bomull og kvister av gran eller furu. Kongler egner seg også fint!

(Noen av tipsene er funnet her og her).