Slik får du fargefin marsipan

– Det er veldig lett å farge marsipan, men det er et par triks det kan være smart å ha i bakhodet, sier Christophe Piard ved Konditori Creation.

Prosessen starter med at du skjærer ut et stykke marsipan i ønsket størrelse.

– Denne former du først som en klump, hvor du så trykker ut et hull i midten slik at det ligner en slags skål. Det er her konditorfargen skal plasseres.

Hvor mye farge du skal kna inn i marsipanen, avhenger av hvor mørk du vil at den skal være.

– Hvis du ønsker en lys pastellfarge begynner du med relativt lite farge, og motsatt hvis du ønsker en sterkere.

Ikke kna for fort

Etter å ha helt oppi fargen i midten, skal du kna inn denne i marsipanen.

– Det er viktig at du ikke knar inn fargen for fort. Hvis du gjør det, forsvinner den naturlige mandeloljen som marsipanen inneholder. Det er blant annet denne oljen som gjør marsipanen søt og god på smak.

Selv om du skal kna sakte, er det likevel lurt å ha en bestemt bevegelse og et godt trykk. På den måten blir fargen blandet jevnt inn, sier Piard.

– Jeg for min del bruker hansker for å unngå at fargen setter seg på fingrene. Hansker er også hygienisk, tatt i betraktning at du tar ganske mye på hele marsipanklumpen når du holder på.

Fargen påvirker ikke smaken

Piard sier at konditorfargen ikke har en påvirkning på marsipansmaken.

– Selv om du putter i mye farge smaker marsipanen det samme. Hvis du likevel ønsker en spesiell og annen smakstilsetning, kan du tilsette aroma. Her finnes det et utall forskjellige varianter på markedet.

Han forteller at du bør drysse et lag med melis under og over marsipanen før du kjevler den ut, slik at den ikke setter seg fast.

– Deretter er det bare fantasien som setter en stopper for fargebruk, figurer og former.