
Det finnes flere måter å lage melisglasur på. La oss diskutere de to viktigste metodene før vi konkluderer i det viktige førjulsspørsmålet: Hvordan blir melisglasuren perfekt?
Metode én:
Den første metoden er den vanlige og mest autentiske. Her brukes ikke vann, men eggehvite. (Se her hvordan du kan skille plommen fra hviten på en genial måte).
Den vanligste oppskriften er denne:
1 eggehvite
4 dl melis
2-3 dråper sitronsaft
Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og pisk godt. Smak til med noen dråper sitronsaft.
Metode to:
Denne metoden er fin for den som er allergisk mot egg – eller ikke har egg i huset:
Melis
Vann
Det er ikke noe mål på denne oppskriften fordi den fungerer fin uten.
Slik gjør du: Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Hell på kaldt vann til det så vidt går over melisen. La det stå et par minutter. Hell forsiktig ut det overflødige vannet. På et par minutter suger melisen til seg nok vann til glasuren.
Rør glasuren jevn og glatt. Du kan gjerne ha i et par dråper med nøytral olje (solsikkeolje) for å gjøre glasuren blank.
Sett farge på!
Det er morsomt å bruke konditorfarge på melisen. Den tar veldig lett til seg farge.
Hva er konklusjonen?
Varianten med eggehvite er litt sterkere. På den annen side kan man spørre seg om hvor sterk glasuren behøver å være? Dersom du skal lime ting sammen kan det være et poeng å gå for den med eggehvite. Ellers er det hipp som happ.