Mange legger lista høyt når det kommer til nyttårsmenyen, siden dette er den middagen i året som skal matche champagne, glitter og stas. Og desserten skal smake av søt finale før champagnekorken går i taket!
Klassiske nyttårsdesserter kan være Créme Brûlée, Creme Catalana eller karamellpudding, men mange er redde for ikke å få til et godt resultat når dagen kommer. Men det finnes selvfølgelig en god løsning på dette. Og du kan bruke tiden din på annet, siden denne desserten lager seg selv.
Garantert suksess
En god Crème Brûlée er den perfekte avslutning på en middag. Og det finnes ingen enklere måte å lage den på enn i kombidampovnen. Oppskriften under er smaksatt med kaffe og kardemomme, noe som garantert vil falle i smake etter en deilig middag. Det knasende lokket fikser du i ovnsgrillen. Les mer om kombidampovnen her
Risiko for å mislykkes er lik null, da temperaturen i en dampovn ikke går over angitt temperatur, men holder jevn temperatur gjennom hele tiden.
Du trenger: (6 porsjoner)
4 dl kremfløte
1 dl melk
¾ dl kaffebønner
1 ts lett støtte kardemommekjerner
¼ dl strøsukker
6 eggeplommer
½ dl strøsukker
Servering
2 ss strø sukker
Slik gjør du:
Kok opp fløte, melk, kaffebønner, kardemommekjerner og sukker under omrøring. Vær oppmerksom på at det raskt kan koke over. Trekk kasserollen av varmen. La det stå og trekke en stund. Sil så bort bønner og kjerner. Visp eggeplommer og resterende sukker hvitt og luftig. Visp den varme fløteblandingen inn i eggedosisen. Sett 6 porsjonsformer à 1 ½ dl på en rist, fordel blandingen i formene, og dekk dem med plast.
Sett ovnen på full damp og stek til bruléen har stivnet. Beregn ca. 25 minutter fra ovnen er varm. La formene avkjøles før du setter dem i kjøleskapet. Når de skal serveres, strør du sukker over, og setter dem inn i ovnen på maxgrill 4–5 minutter. Overflaten skal være gyllenbrun og hard, men ikke brent. Server med en gang.
Dette fungerer også på karamellpudding, Creme Catalana og andre desserter som bakes i vannbad.
Tips: Lag gjerne desserten 1-2 dager før den skal serveres. Oppbevares i form med plastfilm over i kjøleskap!

Prøv kombidamper!
- Raskere og bedre resultat på heveprosess på gjærbakst
- Luftigere gjærbakt med sprøere skorpe
- Stabil temperatur
- Tar være på næringsstoffer i kjøtt, fisk og grønnsaker
- Bedre resultat på alt som tilberedes
Fordeler med kombidampoven:
Det er mange fordeler med å lage mat ved hjelp av damp. Grønnsakene beholder friskheten, vitaminene og de klare fargene, så du får med deg alt det beste. Kjøttet blir saftig, og fisken blir like fin som på restaurant. Ettersom dampovnen din også har alle vanlige ovnsfunksjoner, kan du selvfølgelig også å lage mat som du alltid har gjort, og velge dampfunksjonen når det tilfører det lille ekstra. En nyttig og enkel løsning som dekker de fleste behov for hverdag og fest.