Slik blir årets julekake ekstra saftig! INGREDIENSER: 125 g smør 5 dl helmelk 50 g gjær 125 g sukker 1 ts malt kardemomme 1 kg…
Innlegg i kategorien Jul
Trifle med julekakerester
Trifle er en engelsk dessert der godsakene legges lagvis i en bolle før servering. Lett å lage til mange, og en super måte å få brukt opp rester av julekaker på!
Brødpudding med marinerte rosiner
Har du eggeplommer, fløte- eller melkeskvetter til overs, og litt for fulle kakebokser? Lag en deilig brødpudding.
Ovnsbakt ostekake med multer og pepperkakebunn
En lekker kake som vil imponere alle rundt bordet! Denne blir raskt en tradisjon og kan være et godt alternativ til multekrem til dessert.
Hjemmelaget karamellpudding
Karamellpudding er en vinner på dessertbordet, og det er ikke vanskelig å lage. Et tips til en vellykket pudding er å være tålmodig når du lager karamellen. Karamellpuddingen må lages minst ett døgn før den skal serveres.
Riskrem med rødsaus
Rekk opp hånden den som skal ha riskrem til dessert i julen! Dette er en av de absolutt mest populære juledessertene. Selveste smaken av jul!
Punsjeboller
Trill små punsjeboller når du har lyst på en liten godbit til kaffen. Vi brukte rester etter julekakene, men bruk gjerne rester av formaker eller langpannekaker.
Tilslørte bondepiker med sandnøtter
Brenner du allerede inne med for mye kakerester? Bruk dem i denne fløyelsmyke, syrlige og knasende sprø desserten som er en variant av den kjære og tradisjonsrike tilslørte bondepiker.
Ostekake med julesmak
Prøv en ny vri på multedesserten i år. Har du ikke multer, er aprikossyltetøy også en deilig kombinasjon med pepperkaker og kremost.
Pepperkakeis med karamell
Pepperkakene gir skikkelig julesmak på den hjemmelagde isen og når du i tillegg topper med en raus porsjon karamellsaus, er det nok flere som får vann i munnen.
Rollags-lefse
Prøv de fineste tynnlefser fra Rollag etter oppskrift fra Grethe Synøve Skarpmoen.
Lyse horn med valmuefrø
Julefrokosten trenger ikke alltid være så overdådig. Du kommer langt med nybakte horn med syltetøy, egg og kaffe. Får du ikke familien på stor julefrokost, kan du til og med lage et hyggelig brett og nyte en lang, god frokost på sengen.
Delfiakake
Lager du delfiakake med marsipan er den glutenfri, og bytter du ut marsipanen og ev. nøtter, kan du servere den til nøtteallergikere.
Gull-lefser
Gode som gull er disse potetlefsene som smaker utrolig godt til julens salte pålegg, gode oster og ikke minst med smør og sukker.
Jølstralefse
Kari Støfringsdal er ekspert på jølstralefser og viser hvordan du også lykkes med de deilige lefsene.
Vørterkake
Fersk vørterkake med alt det gode julepålegget er tradisjon for mange. Nyt!
Kransekake
Når du er stappmett etter julens middager, lange frokoster og lunsjer, da er en liten bit kranskekake akkurat det du behøver.