Pizookie med sjokoladebiter og iskrem

Pizookie med sjokoladebiter og iskrem

Dette er den beste og mest syndefulle delikatessen som finnes på jord.

Oppskrift av: Nina Gholami

Ingredienser

14 ss

Usaltet smør

3 ss

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

natron

0.5 ts

salt

1 stk

Stort egg

1 stk

Stor eggeplomme

1 dl

Sjokoladebiter

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 250 grader.
Bland sammen hvetemel, natron og salt i en stor bolle. Sett dette til siden foreløpig.
Smelt 10 ss av det usaltede smøret i en mellomstor panne på medium varme. Visp konstant frem til smøret får en gyldenbrun farge. Ta pannen vekk fra den varme platen og sil av smøret over på en bolle. Dette gjør du for å kvitte deg med skum som har dannet seg i smøret.
Rør inn de resterende 4 ss av smøret i bollen med det smeltede smøret. Rør til den smelter helt. Visp inn sukker og vaniljeekstrakt til det blir en jevn røre. Så visper du inn egget og eggeplommen til det også blir jevnt. Tilsett melblandingen og pisk til det akkurat er blandet sammen. Tilsett forsiktig noe av sjokoladen (men ikke hele) oppi deigen.
Fordel deigen utover en stekepanne som tåler godt med varme og strø over med de resterende sjokoladebitene. Sett i ovnen. Kaken er ferdig når kantene blir gyldenbrune og det er mykt i midten. Ca 15-20 minutter.
Serveres lun sammen med iskrem og eventuelt noe sjokoladesaus/karamellsaus.