Bestemors rullekake

Bestemor bakte alltid denne hvis hun fikk uventet besøk. Ifølge henne var kaken ferdig før gjestene hadde satt seg i sofaen i stuen!

ForfatterCamilla AgerupFotoAnders Martinsen
Kategori
Mengde1 Porsjon

Ca. 8.-10 skiver

 4 egg
 2 ½ dl hvetemel
 1 ½ dl sukker
 1 ts bakepulver
FYLL:
 2 ½ dl bringebærsyltetøy
 krem og bringebær til pynt
1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.

3

Bre røren godt utover i en smurt/bakepapirkledd langpanne.

4

Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 min.

5

Legg bakepapir på bakebordet og strø sukker på.

6

Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.

7

Fordel syltetøyet ut over kaken og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret.

8

Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

9

Del kaken i skiver, server den gjerne med litt vispet krem og noen friske bær.

ingredienser

 4 egg
 2 ½ dl hvetemel
 1 ½ dl sukker
 1 ts bakepulver
FYLL:
 2 ½ dl bringebærsyltetøy
 krem og bringebær til pynt

Directions

1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.

3

Bre røren godt utover i en smurt/bakepapirkledd langpanne.

4

Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 min.

5

Legg bakepapir på bakebordet og strø sukker på.

6

Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.

7

Fordel syltetøyet ut over kaken og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret.

8

Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

9

Del kaken i skiver, server den gjerne med litt vispet krem og noen friske bær.

Bestemors rullekake