Print Options:

Bollekake med blåbær og limesmør

Mengde1 Porsjon

Fyll bollene med blåbær og limesmør og sett dem tett i tett i formen. Når duften av nybakt brer seg i huset, blir det kamp om godbitene.

 500 g hvetemel
 1 dl sukker
 25 g gjær
 3 dl melk
 75 g smør
 2 ts kardemomme
 1 egg
LIMESMØR:
 100 g smør
 1 lime, saften
 1 ½ dl blåbærsyltetøy
1

Bland alt det tørre i en bakebolle.

2

Smelt smør og varm melken i smøret til fingervarmt.

3

Rør ut gjæren i litt av den varme melken.

4

Visp inn egget og hell all væsken over det tørre i bakebollen.

5

Elt til en jevn og smidig deig.

6

Sett deigen lunt til heving i ca. 1 time.

7

Ha deigen over på et melet bakebord.

8

Kjevl til en stor leiv.

9

Bland sammen smør og limesaft og smør det over leiven.

10

Bre over syltetøy.

11

Rull sammen til en pølse og del pølsen i biter ca. 2½ cm tykke.

12

Sett snurrene tett sammen i en bakepapirkledd kakeform eller i en liten langpanne.

13

Etterhev i ca. 30 minutter.

14

Stek midt i ovn ved 200° i ca. 15 minutter.

15

Serveres lun med et melisdryss.