Print Options:

Boller med sjokoladetopping

Mengde1 Porsjon

Pimp opp bollene med sjokoladetopping! Har du attpåtil et lite lager med boller i fryseren, tar det ikke lang tid å tilføre litt sjokolademagi.

Foto: Svein Brimi

 50 g gjær
 2 dl sukker
 200 g smør
 7 dl melk
 1200 g hvetemel
FYLL
 2 poser sjokokoladebiter, eller 200 g hakket sjokolade
SJOKOLADEGLASUR
 200 g kokesjokolade
 25 g Delfiafett
1

Smuldre gjæren i en bakebolle og ha sukker over. La gjær og sukker smelte sammen.

2

Smelt smør i en kjele og varm melken til fingervarm. Hell melkeblandingen i bakebollen og rør om.

3

Elt inn mel, spar noe av melet til å justere deigen med, til en glatt og fin deig.

4

Dekk bakebollen med et klede og hev i ca. 45 min.

5

Ha deigen på et melet bakebord og del i to. Trykk hver del litt flat og dryss over sjokoladebiter før du former til boller.

6

Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og ellerhev i 30 min.

7

Pensle eventuelt bollene med egg før du steker dem.

8

Stek i ovn ved 220° i ca. 12 min, eller til bollene har fått en fin, gyllen farge.

9

Avkjøl bollene på rist.

10

Sjokoladeglasur: Smelt sjokoladen sammen med Delfiafett i vannbad. Dypp toppen av bollen i sjokoladen og sett på en rist til glasuren stivner.

Foto: Svein Brimi