Print Options:

Brød i potte

Mengde1 Porsjon

Baker du i potter, blir brødene sjarmerende innslag på bordet utover at de er ferske og smaker utrolig godt. Gå på jakt i kjellerboden etter fine potter.

 25 g gjær
 5 ½ dl vann
 1 ss honning
 1 ss olje
 1 ts salt
 200 g sammalt fint hvetemel
 50 g havregryn
 500 g hvetmel
PENSLING
 olje
 gresskarkjerner
1

Deigen passer til 2 små og en stor potte (11 cm og 15 cm i diameter).

2

Rør gjæren ut i vannet (fingervarmt).

3

Tilsett olje, honning og salt.

4

Elt inn melet, men hold igjen litt hvetemel til å justere deigen med på slutten. Deigen skal være litt løs. Elt til en glatt og jevn deig.

5

Dekk deigen med et klede og la den heve i ca. 1 time.

6

Ha deigen på et melet bakebord og del i så mange deler som du ønsker i forhold til størrelse og hvor mange potter du har.

7

Form til runde små brød og ha dem i pottene som er dekket med bakepapir. Sett til heving i ca. 30 min

8

Smør brødene med litt olivenolje og dryss over gresskarkjerner.

9

Stek i ovn på nederste rille ved 200° i 40–50 min. eller etter hvor store brød du baker. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

10

Tips! Hvis brødene blir mørke før de er ferdige, dekk dem med dobbelt bakepapir. Eller du kan ta brødene ut av formen og steke videre uten i ca. 10 min, hvis du trenger det.