Print Options:

Brytebrød med krydder

Mengde1 Porsjon

Når du ruller inn så mye deilige krydderurter i snurrene, blir det rene festmåltidet!

 3 dl lunkent vann
 25 g gjær
 2 ss olje
 7 dl hvetemel
 ½ ts salt
URTEFYLL:
 70 g smør
 ½ dl friske krydderurt (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
 ½ dl finhakket persille
 2 ts chiliflak
 100 g revet ost
TIL PENSLING:
 1 egg
 flaksalt
1

Rør gjæren ut i fingervarmt vann og tilsett olje, mel og salt.

2

Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

3

Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30x50 cm.

4

Bland smør, urtekrydder, persille og chiliflak.

5

Smør urtesmøret over deigen og dryss over ost. Rull sammen og skjær i ca. 12 biter.

6

Legg dem på en plate med bakepapir, eller dekk en stekepanne i jern med bakepapir og satte snurrene tett sammen.

7

Hev under et klede i ca. 20 min.

8

Pensle med sammenvispet egg og strø over flaksalt. Stek urtesnurrene midt i ovn ved 225° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.

UTBAKING I VIDEOEN:
9

Følger du nøye med i videoen, ser du at vi rett og slett glemte å blande smør og urter! Da ble de bare litt sunnere. Du kan enten lage en urtekrem som du smører utover, eller bre utover smøre og deretter drysse over urtene.