Dumle-sjokoladekake

Mmm! Her er det mye av det som er godt; en lett og luftig, lys sjokoladekrem mellom to lag saftig, mørk kakebunn, og så et lag av dumlekaramell over det hele!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

Kategori,

Mengde1 Porsjon
Steketid30 minutter

1 porsjon gir 12 stk.

 200 g smør
 4 egg
 3 dl sukker
 1 ½ dl hvetemel
 2 ts bakepulver
 5 ss kakao
 3 ts vaniljesukker
Lys sjokoladekrem:
 230 g lys kokesjokolade
 5 dl kremfløte
Dumle-glasur:
 2 egg
 150 g melis
 100 g smør
 200 g mørk kokesjokolade
 200 g Dumle sjokoladekarameller
Pynt:
 friske bringebær
 kakepynt-stjerner

1

Smelt smøret i en kjele.

2

Pisk sukker og egg til eggedosis. Rør inn smøret i eggedosisen. Sikt mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker i blandingen, og bland alt sammen til en jevn røre.

TIPS!
Dropper du bakepulver, blir bunnen mer som en brownie, og da om mulig enda saftigere!

3

Hell røren i en bakepapirkledd, rund form, 24 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Kaken kan se litt rå ut, men det er slik den skal være.

Lys sjokoladekrem:
4

Varm fløten i en kjele, men den skal ikke koke.

5

Brekk opp kokesjokoladen i biter og kjør dem i en miksmaster.

6

Hell den varme fløten i miksmasteren, og kjør et par sekunder for å smelte sjokoladen og blande den sammen med fløten. Blandingen settes så i fryseren i ca. 2 timer for at den skal tykne. Rør i den hver halvtime. Pisk til slutt blandingen lett slik at den får en kremete konsistens.

Dumle-glasur:
7

Smelt smøret i en kjele, og ha biter av kokesjokolade og Dumle-sjokolade. Trekk kjelen av platen, og rør til all sjokoladen er smeltet og det blir en jevn blanding. Avkjøl sjokoladeblandingen.

8

Pisk egg og melis til eggedosis. Pisk inn den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen til sjokoladeglasuren blir glatt og fin.

Montering:
9

Del den avkjølte kaken i to, og smør den lyse sjokoladekremen over bunnen. Legg på den øvre kakedelen, og bre dumle-glasuren over hele kaken.

10

Pynt gjerne med bringebær og stjerner på toppen.

TIPS!
Kaken oppbevares i romtemperatur, men kan gjerne fryses.

ingredienser

 200 g smør
 4 egg
 3 dl sukker
 1 ½ dl hvetemel
 2 ts bakepulver
 5 ss kakao
 3 ts vaniljesukker
Lys sjokoladekrem:
 230 g lys kokesjokolade
 5 dl kremfløte
Dumle-glasur:
 2 egg
 150 g melis
 100 g smør
 200 g mørk kokesjokolade
 200 g Dumle sjokoladekarameller
Pynt:
 friske bringebær
 kakepynt-stjerner

Directions

1

Smelt smøret i en kjele.

2

Pisk sukker og egg til eggedosis. Rør inn smøret i eggedosisen. Sikt mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker i blandingen, og bland alt sammen til en jevn røre.

TIPS!
Dropper du bakepulver, blir bunnen mer som en brownie, og da om mulig enda saftigere!

3

Hell røren i en bakepapirkledd, rund form, 24 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Kaken kan se litt rå ut, men det er slik den skal være.

Lys sjokoladekrem:
4

Varm fløten i en kjele, men den skal ikke koke.

5

Brekk opp kokesjokoladen i biter og kjør dem i en miksmaster.

6

Hell den varme fløten i miksmasteren, og kjør et par sekunder for å smelte sjokoladen og blande den sammen med fløten. Blandingen settes så i fryseren i ca. 2 timer for at den skal tykne. Rør i den hver halvtime. Pisk til slutt blandingen lett slik at den får en kremete konsistens.

Dumle-glasur:
7

Smelt smøret i en kjele, og ha biter av kokesjokolade og Dumle-sjokolade. Trekk kjelen av platen, og rør til all sjokoladen er smeltet og det blir en jevn blanding. Avkjøl sjokoladeblandingen.

8

Pisk egg og melis til eggedosis. Pisk inn den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen til sjokoladeglasuren blir glatt og fin.

Montering:
9

Del den avkjølte kaken i to, og smør den lyse sjokoladekremen over bunnen. Legg på den øvre kakedelen, og bre dumle-glasuren over hele kaken.

10

Pynt gjerne med bringebær og stjerner på toppen.

TIPS!
Kaken oppbevares i romtemperatur, men kan gjerne fryses.

Dumle-sjokoladekake