Mmm! Her er det mye av det som er godt; en lett og luftig, lys sjokoladekrem mellom to lag saftig, mørk kakebunn, og så et lag av dumlekaramell over det hele!
1 porsjon gir 12 stk.
Smelt smøret i en kjele.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Rør inn smøret i eggedosisen. Sikt mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker i blandingen, og bland alt sammen til en jevn røre.
TIPS!
Dropper du bakepulver, blir bunnen mer som en brownie, og da om mulig enda saftigere!
Hell røren i en bakepapirkledd, rund form, 24 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Kaken kan se litt rå ut, men det er slik den skal være.
Varm fløten i en kjele, men den skal ikke koke.
Brekk opp kokesjokoladen i biter og kjør dem i en miksmaster.
Hell den varme fløten i miksmasteren, og kjør et par sekunder for å smelte sjokoladen og blande den sammen med fløten. Blandingen settes så i fryseren i ca. 2 timer for at den skal tykne. Rør i den hver halvtime. Pisk til slutt blandingen lett slik at den får en kremete konsistens.
Smelt smøret i en kjele, og ha biter av kokesjokolade og Dumle-sjokolade. Trekk kjelen av platen, og rør til all sjokoladen er smeltet og det blir en jevn blanding. Avkjøl sjokoladeblandingen.
Pisk egg og melis til eggedosis. Pisk inn den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen til sjokoladeglasuren blir glatt og fin.
Del den avkjølte kaken i to, og smør den lyse sjokoladekremen over bunnen. Legg på den øvre kakedelen, og bre dumle-glasuren over hele kaken.
Pynt gjerne med bringebær og stjerner på toppen.
TIPS!
Kaken oppbevares i romtemperatur, men kan gjerne fryses.
ingredienser
Directions
Smelt smøret i en kjele.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Rør inn smøret i eggedosisen. Sikt mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker i blandingen, og bland alt sammen til en jevn røre.
TIPS!
Dropper du bakepulver, blir bunnen mer som en brownie, og da om mulig enda saftigere!
Hell røren i en bakepapirkledd, rund form, 24 cm. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Kaken kan se litt rå ut, men det er slik den skal være.
Varm fløten i en kjele, men den skal ikke koke.
Brekk opp kokesjokoladen i biter og kjør dem i en miksmaster.
Hell den varme fløten i miksmasteren, og kjør et par sekunder for å smelte sjokoladen og blande den sammen med fløten. Blandingen settes så i fryseren i ca. 2 timer for at den skal tykne. Rør i den hver halvtime. Pisk til slutt blandingen lett slik at den får en kremete konsistens.
Smelt smøret i en kjele, og ha biter av kokesjokolade og Dumle-sjokolade. Trekk kjelen av platen, og rør til all sjokoladen er smeltet og det blir en jevn blanding. Avkjøl sjokoladeblandingen.
Pisk egg og melis til eggedosis. Pisk inn den avkjølte sjokoladeblandingen i eggedosisen til sjokoladeglasuren blir glatt og fin.
Del den avkjølte kaken i to, og smør den lyse sjokoladekremen over bunnen. Legg på den øvre kakedelen, og bre dumle-glasuren over hele kaken.
Pynt gjerne med bringebær og stjerner på toppen.
TIPS!
Kaken oppbevares i romtemperatur, men kan gjerne fryses.