Denne lune eplepaien lager garantert god hverdagsstemning i heimen en grå og gufsete dag. Og du trenger ikke en gang friske epler for å lage den.
Oppskriften gir 1 kake/form 22 cm i diameter
Bland raskt sammen smør, hvetemel, melis, vann og eggeplomme i en kjøkkenmaskin eller for hånd, tilsett litt mere vann hvis deigen blir for fast.
Kjevle deigen ut til den passer i paiformen.
Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Forstek bunnen ved 200° i ca. 10 minutter.
Ta paien ut av ovnen og fordel eplemos i paiskallet og dryss over kanel.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen under pisking, til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen i topper over paien.
Sett paien tilbake i ovnen ved 250° i maks 2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt.
Server paien med det samme.
ingredienser
Directions
Bland raskt sammen smør, hvetemel, melis, vann og eggeplomme i en kjøkkenmaskin eller for hånd, tilsett litt mere vann hvis deigen blir for fast.
Kjevle deigen ut til den passer i paiformen.
Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Forstek bunnen ved 200° i ca. 10 minutter.
Ta paien ut av ovnen og fordel eplemos i paiskallet og dryss over kanel.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen under pisking, til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen i topper over paien.
Sett paien tilbake i ovnen ved 250° i maks 2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt.
Server paien med det samme.