Denne lune eplepaien lager garantert god hverdagsstemning i heimen en grå og gufsete dag. Og du trenger ikke en gang friske epler for å lage den.
Bland raskt sammen smør, hvetemel, melis, vann og eggeplomme i en kjøkkenmaskin eller for hånd, tilsett litt mere vann hvis deigen blir for fast.
Kjevle deigen ut til den passer i paiformen.
Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Forstek bunnen ved 200° i ca. 10 minutter.
Ta paien ut av ovnen og fordel eplemos i paiskallet og dryss over kanel.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen under pisking, til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen i topper over paien.
Sett paien tilbake i ovnen ved 250° i maks 2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt.
Server paien med det samme.