Print Options:

Eplepai med marengs

Mengde1 Porsjon

Denne lune eplepaien lager garantert god hverdagsstemning i heimen en grå og gufsete dag. Og du trenger ikke en gang friske epler for å lage den.

 130 g smør
 3 ½ dl hvetemel
 ½ dl melis
 1 ss vann
 1 eggeplomme
 1 glass eplemos med biter
 1 ts kanel
MARENGS
 3 eggehviter
 1 ½ dl sukker
1

Bland raskt sammen smør, hvetemel, melis, vann og eggeplomme i en kjøkkenmaskin eller for hånd, tilsett litt mere vann hvis deigen blir for fast.

2

Kjevle deigen ut til den passer i paiformen.

3

Legg deigen i formen og prikk med en gaffel. Sett kjølig i minst 30 minutter.

4

Forstek bunnen ved 200° i ca. 10 minutter.

5

Ta paien ut av ovnen og fordel eplemos i paiskallet og dryss over kanel.

6

Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret, litt av gangen under pisking, til en fast marengs. Sprøyt eller fordel marengsen i topper over paien.

7

Sett paien tilbake i ovnen ved 250° i maks 2 minutter til marengsen har fått litt farge. Pass godt på så ikke marengslokket blir for mye stekt.

8

Server paien med det samme.