Print Options:

Fersk julekake

Mengde1 Porsjon

Mmmm! Julekaken blir enda saftigere, mykere og mer holdbar med tangzhong. Prøv da vel!

 125 g smør
 5 dl H-melk
 50 g gjær
 125 g sukker
 1 ts malt kardemomme
 1 kg hvetemel
 150 g rosiner
 1 egg til pensling
1

Smelt smør og ha i melken.

2

Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.

3

Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og den skal slippe bollen.

4

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.

5

Sett stekeovnen på 175°. Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir, alternativt to godt smurte brødformer som rommer hver seg ca. 2 liter.

6

Legg deigen på bordet og del den i to.

7

Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller.

8

Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten, da sprekker de ikke så lett.

9

Sett dem til heving under plast på et lunt sted i 30–40 minutter.

10

Visp sammen egget og pensle kakene.

11

Stek nederst i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist.

12

Server gjerne med smør og brunost på.

LAG JULEKAKE MED TANGZHONG-METODEN