Mmmm! Julekaken blir enda saftigere, mykere og mer holdbar med tangzhong. Prøv da vel!
Smelt smør og ha i melken.
Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.
Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og den skal slippe bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.
Sett stekeovnen på 175°. Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir, alternativt to godt smurte brødformer som rommer hver seg ca. 2 liter.
Legg deigen på bordet og del den i to.
Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller.
Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten, da sprekker de ikke så lett.
Sett dem til heving under plast på et lunt sted i 30–40 minutter.
Visp sammen egget og pensle kakene.
Stek nederst i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
Server gjerne med smør og brunost på.