Festpyntet rullekake

Rullekaker går så kjapt å lage! Men med lekre kremroser på toppen, blir denne fort en favoritt på kakebordet.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe
KategoriVanskelighetsgradEnkel
Mengde1 Porsjon
Steketid10 minutter

1 porsjon gir 10 stk.

 3 egg
 2 dl sukker
 2 dl hvetemel
 1 ts bakepulver
Fyll:
 2 dl bringebærsyltetøy
Pynt:
 2 dl kremfløte
 ev. spiselig fargespray
1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen, og rør det inn i eggedosisen.

3

Bre røren utover i en smurt langpanne. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 8–10 minutter.

4

Legg matpapir på bakebordet og strø på sukker. Hvelv rullekaken over på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

5

Smør på fyllet.

TIPS!
Prøv gjerne også bringebær og sjokoladekrem, det er en uslåelig kombinasjon - som også egner seg i bløtkake.

6

Rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Tips!
Hvis du har ekstra dårlig tid, gjør du slik: Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og brekker under rullingen.

Pynt:
7

Pisk kremen stiv og ha den over i en sprøytepose. Lag fine roser på toppen og langs kanten. Spray gjerne litt glans med spiselig fargespray på toppen om du har lyst.

ingredienser

 3 egg
 2 dl sukker
 2 dl hvetemel
 1 ts bakepulver
Fyll:
 2 dl bringebærsyltetøy
Pynt:
 2 dl kremfløte
 ev. spiselig fargespray

Directions

1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt mel og bakepulver sammen, og rør det inn i eggedosisen.

3

Bre røren utover i en smurt langpanne. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 8–10 minutter.

4

Legg matpapir på bakebordet og strø på sukker. Hvelv rullekaken over på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

5

Smør på fyllet.

TIPS!
Prøv gjerne også bringebær og sjokoladekrem, det er en uslåelig kombinasjon - som også egner seg i bløtkake.

6

Rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Tips!
Hvis du har ekstra dårlig tid, gjør du slik: Bre utover syltetøyet straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og brekker under rullingen.

Pynt:
7

Pisk kremen stiv og ha den over i en sprøytepose. Lag fine roser på toppen og langs kanten. Spray gjerne litt glans med spiselig fargespray på toppen om du har lyst.

Festpyntet rullekake
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 339918


Varnish cache server