Fikenbrød er både saftig og smakfullt og et godt alternativ til både julekake og vørterkake. Uunnværlig på frokostbordet i romjulen.
2 brød
Prøv nybakte, ferske horn til julefrokosten. Oppskriften finner du her
https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/lyse-horn-med-valmuefro/
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til fingervarm, hell litt over gjæren og rør ut.
Hell i resten av melken sammen med smør, salt, mel og fiken. Elt godt til deigen så vidt slipper bakebollen.
Dryss litt mel over deigen og dekk med plast.
La deigen heve i ca. 1 time ved romtemperatur.
Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig.
Del deigen i to like stor emner og form til avlange brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate.
Etterhev i ca. ½ time.
Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv.
Forstek brødene ved 225° i ca. 15 minutter på nederste rille. Stek dem ferdige ved 175° i ca. 25 minutter på nederste rille.
Avkjøl brødene på rist.
Foretrekker du lys og mer fluffy bakst, kan du klikke deg inn på oppskriftene til disse fristende hornene over.
ingredienser
Directions
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til fingervarm, hell litt over gjæren og rør ut.
Hell i resten av melken sammen med smør, salt, mel og fiken. Elt godt til deigen så vidt slipper bakebollen.
Dryss litt mel over deigen og dekk med plast.
La deigen heve i ca. 1 time ved romtemperatur.
Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig.
Del deigen i to like stor emner og form til avlange brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate.
Etterhev i ca. ½ time.
Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv.
Forstek brødene ved 225° i ca. 15 minutter på nederste rille. Stek dem ferdige ved 175° i ca. 25 minutter på nederste rille.
Avkjøl brødene på rist.
Foretrekker du lys og mer fluffy bakst, kan du klikke deg inn på oppskriftene til disse fristende hornene over.