Print Options:

Fikenbrød

Mengde1 Porsjon

Fikenbrød er både saftig og smakfullt og et godt alternativ til både julekake og vørterkake. Uunnværlig på frokostbordet i romjulen.

 50 g gjær
 4 ½ dl kefir
 2 ss smeltet smør
 1 ss salt
 200 g grov sammalt hvete
 250 g tørkede fiken
 400 g hvetemel
1

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til fingervarm, hell litt over gjæren og rør ut.

2

Hell i resten av melken sammen med smør, salt, mel og fiken. Elt godt til deigen så vidt slipper bakebollen.

3

Dryss litt mel over deigen og dekk med plast.

4

La deigen heve i ca. 1 time ved romtemperatur.

5

Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig.

6

Del deigen i to like stor emner og form til avlange brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate.

7

Etterhev i ca. ½ time.

8

Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv.

9

Forstek brødene ved 225° i ca. 15 minutter på nederste rille. Stek dem ferdige ved 175° i ca. 25 minutter på nederste rille.

10

Avkjøl brødene på rist.

DEILIG VARIANT:
11

Foretrekker du lys og mer fluffy bakst, kan du klikke deg inn på oppskriftene til disse fristende hornene over.