Print Options:

Fjalerlefse

Mengde1 Porsjon

Rundt om i landet er det mange ulike lefsetradisjoner. Denne lefsa har sin opprinnelse fra Fjaler kommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane, men smaker like godt uansett hvor i landet du er!

 6 egg
 6 ss sukker
 1 ¼ ts salt
 3 ss smør
 2 ½ dl melk
 500 g hvetemel
Fyll:
 150 g smør
 100 g sukker
 1 ss kanel
1

Bland samme egg, sukker og salt i en bolle.

2

Smelt smør i en liten kjele og avkjøl det litt. Tilsett smør og melk i bollen.

3

Ha i hvetemel og kna det godt inn i deigen. La deigen hvile kjølig i minst 30 minutter.

4

Kjevle ut deigen og bruk en tallerken til å stanse ut rundinger.

5

Stekes på takke, temperatur 5–6, til de er gylne og gjennomstekte. Har du ikke takke, kan lefsene stekes i tørr stekepanne.

6

Pakk lefsene inn i et håndkle og oppbevar dem i en pose i fryseren til de skal brukes.

7

Før servering blander du sammen smør og sukker i en bolle. Smør smør- og sukkerblandingen på tinte lefser. Strø kanel på toppen, før du legger en lefse til over.

Nutrition Facts

Porsjoner 1