Rundt om i landet er det mange ulike lefsetradisjoner. Denne lefsa har sin opprinnelse fra Fjaler kommune i Sunnfjord i Sogn og Fjordane, men smaker like godt uansett hvor i landet du er!
Bland samme egg, sukker og salt i en bolle.
Smelt smør i en liten kjele og avkjøl det litt. Tilsett smør og melk i bollen.
Ha i hvetemel og kna det godt inn i deigen. La deigen hvile kjølig i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen og bruk en tallerken til å stanse ut rundinger.
Stekes på takke, temperatur 5–6, til de er gylne og gjennomstekte. Har du ikke takke, kan lefsene stekes i tørr stekepanne.
Pakk lefsene inn i et håndkle og oppbevar dem i en pose i fryseren til de skal brukes.
Før servering blander du sammen smør og sukker i en bolle. Smør smør- og sukkerblandingen på tinte lefser. Strø kanel på toppen, før du legger en lefse til over.
Porsjoner 1