Myk, saftig og momsete. Klassiske formkaker smaker utrolig godt og tar ikke lang tid å lage.
Visp smør og sukker hvitt og visp inn eggene, ett og ett om gangen.
Visp inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Hell røren i en smurt brødform og dryss over blåbær.
Stek på nederste rille ved 180° i 25–30 min.
Server med kun et melisdryss, eller sammen med vispet krem.
Har du ikke blåbær, prøv for eksempel friske bringebær eller skogsbærblanding.
I Frukt og bær finner du alle oppskriftene du trenger for å bake, sylte, safte eller hermetisere akkurat slik som bestemor gjorde det. Konditor Sverre Sætre deler oppskrifter og sine beste tips i den flotte boken, utgitt på Press forlag.
Hvilken bærkake er favoritten din?
Post svaret ditt i innlegget vårt på Facebook før mandag 6.1.2020 kl 12.
Kanskje akkurat du vinner den flotte boken til Sverre Sætre?