Som vi digger de klassiske formkakene! Nøtter og revet gulrot gjør denne ekstra saftig.
1 randform/brødform à 1 liter
Vi anbefaler også formkaken med blåbær, utrolig saftig den også.
https://www.bakelyst.no/oppskrift/kaker/formkake-med-blabaer/
Bland sammen sukker, grovhakkede nøtter, hvetemel og bakepulver i en bolle.
Tilsett mens du rører fløte, smeltet smør, sitronsaft- og skall og ett og ett egg om gangen.
Riv gulrøttene fint på et rivjern og rør dem inn i deigen.
Hell røren i en smurt form og stek midt i ovn ved 170° i ca. 1 time.
Ta ut kaken og avkjøl på rist.
Kok opp fløte og knekk sjokoladen i fløten, sett til side. La stå til sjokoladen
har smeltet og rør om. Avkjøl litt og hell over kaken. Dryss mandelflak over.
1. Sett frem alle ingrediensene du skal bruke. Samme temperatur på ingrediensene hindrer at røren skiller seg.
2. Bruk alltid romtempererte egg.
3. Bland røren godt, men ikke rør for mye slik at røren blir «seig».
4. Fyll formene trekvartfulle.
5. Formkaker er holdbare kaker som egner seg fint til å fryses.
Når du først er på formkakekjøret, er denne verdt å teste. Oppskrift lenger opp.
ingredienser
Directions
Bland sammen sukker, grovhakkede nøtter, hvetemel og bakepulver i en bolle.
Tilsett mens du rører fløte, smeltet smør, sitronsaft- og skall og ett og ett egg om gangen.
Riv gulrøttene fint på et rivjern og rør dem inn i deigen.
Hell røren i en smurt form og stek midt i ovn ved 170° i ca. 1 time.
Ta ut kaken og avkjøl på rist.
Kok opp fløte og knekk sjokoladen i fløten, sett til side. La stå til sjokoladen
har smeltet og rør om. Avkjøl litt og hell over kaken. Dryss mandelflak over.
1. Sett frem alle ingrediensene du skal bruke. Samme temperatur på ingrediensene hindrer at røren skiller seg.
2. Bruk alltid romtempererte egg.
3. Bland røren godt, men ikke rør for mye slik at røren blir «seig».
4. Fyll formene trekvartfulle.
5. Formkaker er holdbare kaker som egner seg fint til å fryses.
Når du først er på formkakekjøret, er denne verdt å teste. Oppskrift lenger opp.