Print Options:

Fyrstekake med bringebær

Mengde1 Porsjon

Fyrstekake passer både til selskap og hverdagskaffen. Her har vi byttet ut det tradisjonelle mandelfyllet med deilig bringebærsyltetøy.

Fyrstekake med bringebær (Foto: Kim Holthe)

 250 g smør
 160 g sukker
 2 egg, eller 4 eggeplommer
 4 ss vann
 2 ts bakepulver
 450 g hvetemel
Fyll:
 1 glass bringebærsyltetøy, stort
 1 egg til pensling
1

Rør smør og sukker hvitt og luftig.

2

Rør inn egg eller eggeplommer og vann, og sikt på mel med bakepulver.

3

Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig i en halvtime.

4

Kle bunnen på en langpanne med bakepapir og smør kantene godt, eller smør hele formen. Trykk ut ca. 3/4 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm opp langs kanten.

5

Fordel et stort glass syltetøy over bunnen.

6

Kjevl resten av deigen til ca. 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over syltetøyet i et skrått rutemønster. Pensle med sammenvispet egg.

7

Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 190 grader i 30–40 minutter til den blir gjennomstekt og gyllen. Avkjøles i formen.

8

Pynt gjerne med friske bringebær.

Nutrition Facts

Porsjoner 1