Print Options:

Gjør det lettere å være kakemons

Mengde1 PorsjonForb. tid20 minutterSteketid40 minutterTotal tid1 time

Vi har knepet inn på sukkermengden i denne saftige sjokoladekaken og droppet glasuren. Godt valg for kakemonser som ikke glad i for søte kaker, eller må tenke på sukkermengden.

 5 egg
 160 g sukker (redusert fra 240 g)
 125 g smør
 150 g kokesjokolade
 1 dl vann
 125 g hvetmel
 1 ts bakepulver
1

Pisk eggedosis av egg og sukker.

2

Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme.

3

Sikt inn det tørre i eggedosisen og rør inn smeltet smør/sjokolade og vann.

4

Hell røren i en smurt form og stek i ovn ved 180° i 40–45 min. Avkjøl på rist.

BYTT UT SUKKERET:
5

Ønsker du å redusere sukkerinntaket, er det flere alternativer å velge imellom.
Sukrin, sukrinmelis med stevia og sukrinpluss er gode alternativer til sukker. Disse er naturlige og ikke kunstig fremstilt.
Sukrinpluss kombinerer sukkerkonsistensen til Sukrin med Stevias søthet. Sukrin fjerner den bitre bismaken som ofte kan kjennes i steviaprodukter.