Print Options:

Glutenfri eplekake

Mengde1 PorsjonForb. tid20 minutterSteketid1 timeTotal tid1 time 20 minutter

Kanskje er dette glutenallergikerenes drøm? Mandelbunn med et raust lag eplemos smaker himmelsk med fløyelsmyk krem på toppen!

 5 eggehviter
 250 g melis
 250 g malte mandler
 1 glass eplemos
 1 beger fløte (3 dl)
1

Pisk eggehvitene stive sammen med melis.

2

Tilsett malte mandler og bland det forsiktig inn.

3

Fordel røren i en godt smurt form, ca. 22 cm i diameter.

4

Stek nederst i ovnen ved 160° ca. 1 time. Avkjøl.

5

Pisk krem av fløten og rør inn eplesyltetøyet. Fordel kremen over mandelbunnen.

6

Pynt som du har lyst. I sommersesongen er det lekkert med spiselige blomster.

7

Tips!
Ingen ting smaker bedre enn hjemmelaget eplemos i stedet for ferdig syltetøy. Da kan du enkelt redusere sukkermengden også.