Print Options:

Glutenfri kake med vaniljekrem

Mengde1 PorsjonForb. tid30 minutterSteketid40 minutterTotal tid1 time 10 minutter

Dette er en veldig enkel og kjempegod kake , som attpåtil er glutenfri. Kombinasjonen blåbær og pærer er en annerledes vri som smaksmessig fungerer utrolig bra.

Foto: Svein Brimi

BUNN
 200 g mandler
 3 egg
 50 g Sukrin eller vanlig sukker
FYLL
 pærer, små eller store
 blåbærsaft
 1 pk vaniljekrem, ferdig eller hjemmelaget
PYNT
 blåbær, pærer og melis
1

Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til mandlene er grovhakket.

2

Visp egg og sukker til eggedosis og vend forsiktig inn grovhakkede mandler.

3

Hell røren i formen og stek ved 160° i ca. 40 min. Avkjøl

4

Kok pærene møre i blåbærsaft.

5

Bre vaniljekremen over kaken og pynt med blåbærkokte pærer og blåbær. Dryss over litt melis ved servering.