Glutenfrie rundstykker

Når du plutselig får lyst på nybakte rundstykker til frokost, er disse glutenfrie rundstykkene klare på en halvtimes tid.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon
Forb. tid15 minutterSteketid15 minutterTotal tid30 minutter

10-12 rundstykker

 1 beger cottage cheese
 4 egg
 150 g havregryn
 100 g bokhvetemel
 150 g mandelmel
 1 ts salt
 1 ss bakepulver

1

Kjør egg og cottage cheese i en kjøkkenmaskin/blender. 

2

Bland det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt.

3

Form deigen til en pølse og del opp i 10–12 biter med kniv.

4

Sett bitene rett på bakepapir på en stekeplate. Smør med egg og strø gjerne med frø.

5

Stekes i ovn ved 220° i ca. 15 min.

6

Avkjøles på rist.

SETT SMAK:
7

Smak­sett rund­stykke­ne med f.eks. kryd­der, sol­tør­ke­de to­ma­ter, hvit­løk, os­te­bi­ter el­ler nøt­ter.

MUFFINSFORMER:
8

Ekstra hyggelig blir det når du fyller deigen i muffinsformer.

ingredienser

 1 beger cottage cheese
 4 egg
 150 g havregryn
 100 g bokhvetemel
 150 g mandelmel
 1 ts salt
 1 ss bakepulver

Directions

1

Kjør egg og cottage cheese i en kjøkkenmaskin/blender. 

2

Bland det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt.

3

Form deigen til en pølse og del opp i 10–12 biter med kniv.

4

Sett bitene rett på bakepapir på en stekeplate. Smør med egg og strø gjerne med frø.

5

Stekes i ovn ved 220° i ca. 15 min.

6

Avkjøles på rist.

SETT SMAK:
7

Smak­sett rund­stykke­ne med f.eks. kryd­der, sol­tør­ke­de to­ma­ter, hvit­løk, os­te­bi­ter el­ler nøt­ter.

MUFFINSFORMER:
8

Ekstra hyggelig blir det når du fyller deigen i muffinsformer.

Glutenfrie rundstykker