Print Options:

Glutenfrie ruter med karamell og sjokolade

Mengde1 Porsjon

Himmelske, små biter av det beste som finnes, nemlig mandelbunn, tykk karamell og sjokolade…

BUNN:
 250 g mandler
 2 store egg
 100 g lyst brunt sukker
 1 ts natron
 ½ ts salt
 vegetabilsk olje til å smøre formen med
KARAMELL:
 200 g sukker
 1 ½ dl fløte
SJOKOLADELOKK:
 200 g mørk sjokolade
1

Kle formen med bakepapir i bunnen og smør det med litt olje.

2

Kjør mandlene i en food processor til de er nokså finmalte, men ikke så mye at de blir til pulver.

3

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle, og fordel over i formen. Jevn den ut med baksiden av en skje.

4

Stek bunnen midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min.

KARAMELL:
5

Sett en tykkbunnet kjele på platen på middels varme. Når kjelen er varm, tøm
i sukkeret og vent til det begynner å smelte langs kantene. Snu forsiktig på kasserollen sånn at sukkeret løses opp helt, men vær tålmodig – dette tar litt tid! Ikke bli fristet til å skru opp varmen på plata, da kommer karamellen til å smake brent. Når alle sukkerkorn er oppløst, og karamellen har fått en fin rødbrun farge, ta kasserollen av plata, og hell i kremfløten. Rør hurtig om i ett minutt, til fløten er kokt inn og karamellen er blitt lysere brun.

6

Hell karamellen over den stekte bunnen (som fortsatt ligger i formen).

7

Sett formen i kjøleskapet til karamellen er nokså fast.

SJOKOLADELOKK:
8

Smelt sjokoladen over vannbad, fordel den over karamellen. Jevn utover med en kniv og sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet.

9

Skjær kaken i ruter før servering.

10

Bør serveres kjøleskapskald.