Gode raad, eller Goro som den som oftest blir kalt, er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut?
1 porsjongir ca. 50 stk.
Visp fløten stiv.
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland krem og eggedosis.
Tilsett konjakk og revet sitronskall.
Bland vekselvis i mykt smør, mykt smult og mel blandet med potetmel og vaniljesukker. Smulten bør ha vært brukt til å koke smultringer i, da får kakene litt mer smak. Det er viktig å få fordelt fettet jevnt. Er det igjen klumper, vil det lage hull i kakene.
TIPS!
Har du ikke smult, kan du heller øke mengden smør til 350 g.
La deigen hvile til dagen etter.
Kjevle deigen så tynt som mulig. Klipp mønster etter størrelsen på jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven. Sett de utskårne kakene kaldt.
Stek de kalde kakene pent gyllenbrune i gorojern. Oppbevar i tett boks.
ingredienser
Directions
Visp fløten stiv.
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland krem og eggedosis.
Tilsett konjakk og revet sitronskall.
Bland vekselvis i mykt smør, mykt smult og mel blandet med potetmel og vaniljesukker. Smulten bør ha vært brukt til å koke smultringer i, da får kakene litt mer smak. Det er viktig å få fordelt fettet jevnt. Er det igjen klumper, vil det lage hull i kakene.
TIPS!
Har du ikke smult, kan du heller øke mengden smør til 350 g.
La deigen hvile til dagen etter.
Kjevle deigen så tynt som mulig. Klipp mønster etter størrelsen på jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven. Sett de utskårne kakene kaldt.
Stek de kalde kakene pent gyllenbrune i gorojern. Oppbevar i tett boks.