Print Options:

Goro

Mengde1 Porsjon

Gode raad, eller Goro som den som oftest blir kalt, er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut?

 1 ¾ dl kremfløte
 1 egg
 125 g sukker
 1 ss konjakk
 1 ss revet sitronskall
 175 g smør
 175 g smult, brukt
 475 g hvetemel
 ½ ss vaniljesukker
 1 ss potetmel
1

Visp fløten stiv.

2

Visp eggedosis av egg og sukker. Bland krem og eggedosis.

3

Tilsett konjakk og revet sitronskall.

4

Bland vekselvis i mykt smør, mykt smult og mel blandet med potetmel og vaniljesukker. Smulten bør ha vært brukt til å koke smultringer i, da får kakene litt mer smak. Det er viktig å få fordelt fettet jevnt. Er det igjen klumper, vil det lage hull i kakene.

TIPS!
Har du ikke smult, kan du heller øke mengden smør til 350 g.

5

La deigen hvile til dagen etter.

6

Kjevle deigen så tynt som mulig. Klipp mønster etter størrelsen på jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven. Sett de utskårne kakene kaldt.

7

Stek de kalde kakene pent gyllenbrune i gorojern. Oppbevar i tett boks.