Print Options:

Grovbrød med nøtter

Mengde1 Porsjon

Frist med hjemmebakt brød til kveldsmaten i dag! Er det noe du mangler i skapet, bytter du bare med noe annet.

 7 dl skummet melk
 50 g fersk gjær
 2 ss sukker
 2 ts salt
 3 ss rapsolje
 60 g havregryn
 25 g hvetekli
 200 g sammalt rug, finmalt
 300 g siktet rugmel
 350 g hvetemel
 100 g valnøtter
1

Varm melken til den er fingervarm.

2

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i melken.

3

Tilsett sukker, salt, olje, havregryn, hvetekli, sammalt rug og siktet rugmel.

4

Ha i hvetemelet til deigen blir smidig og fin, men ikke for fast.

5

Elt den godt i kjøkkenmaskin.

6

Bland nøttekjernene i til slutt.

7

Dekk bakebollen med plast og la den heve i 30–40 min.

8

Ta deigen ut på melet bakebord og form til to brød som legges i smurte brødformer

9

Dekk med klede og etterhev brødene i 30 min.

10

Stek nøttebrødene på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 50 min.

11

Hvelv brødene ut og avkjøl på rist.

12

Hvor grovt er egentlig brødet?
Det kan du enkelt sjekke på brødskalakalkulatoren til brodogkorn.no