Kneipp er et av de mest solgte brødene her til lands, men hjembakt kneippbrød smaker ekstra godt!
1 porsjon gir 2 brød.
Varm væsken til det er fingervarmt, 37 grader, og tilsett oljen.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne væsken.
Bland først grovt sammalt mel i væsken sammen med salt og sukker, og elt så inn finmalt mel. Elt deigen til den blir smidig og god.
TIPS!
"Tyggegummitesten" er en enkel måte å se om deigen er ferdig eltet på: Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke den uten at den brister, er deigen ferdig eltet.
10 tips til å lykkes med gjærbakten: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/slik-lykkes-du-med-gjaerbaksten/
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1½-litersformer.
Dusj over litt kaldt vann, og strø på litt linfrø og sesamfrø på toppen.
Dekk formene med plast smurt med litt olje. La brødene etterheve i 30 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 50–60 minutter. La brødene stå i ovnen til skorpen er tørr. Avkjøl på rist.
ingredienser
Directions
Varm væsken til det er fingervarmt, 37 grader, og tilsett oljen.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne væsken.
Bland først grovt sammalt mel i væsken sammen med salt og sukker, og elt så inn finmalt mel. Elt deigen til den blir smidig og god.
TIPS!
"Tyggegummitesten" er en enkel måte å se om deigen er ferdig eltet på: Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke den uten at den brister, er deigen ferdig eltet.
10 tips til å lykkes med gjærbakten: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/slik-lykkes-du-med-gjaerbaksten/
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1½-litersformer.
Dusj over litt kaldt vann, og strø på litt linfrø og sesamfrø på toppen.
Dekk formene med plast smurt med litt olje. La brødene etterheve i 30 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 50–60 minutter. La brødene stå i ovnen til skorpen er tørr. Avkjøl på rist.