Hjembakt kneippbrød

Kneipp er et av de mest solgte brødene her til lands, men hjembakt kneippbrød smaker ekstra godt!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe
Mengde1 Porsjon
Steketid50 minutter

1 porsjon gir 2 brød.

 7 dl skummelt melk eller vann
 3 ss rapsolje
 1 pk fersk gjær
 2 ts salt
 2 ts sukker
 500 g sammalt hvete, grov
 500 g sammalt hvete, fin
Topping:
 ½ dl linfrø
 ½ dl sesamfrø
1

Varm væsken til det er fingervarmt, 37 grader, og tilsett oljen.

2

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne væsken.

3

Bland først grovt sammalt mel i væsken sammen med salt og sukker, og elt så inn finmalt mel. Elt deigen til den blir smidig og god.

TIPS!
"Tyggegummitesten" er en enkel måte å se om deigen er ferdig eltet på: Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke den uten at den brister, er deigen ferdig eltet.

10 tips til å lykkes med gjærbakten: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/slik-lykkes-du-med-gjaerbaksten/

4

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

5

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1½-litersformer.

6

Dusj over litt kaldt vann, og strø på litt linfrø og sesamfrø på toppen.

7

Dekk formene med plast smurt med litt olje. La brødene etterheve i 30 minutter.

8

Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 50–60 minutter. La brødene stå i ovnen til skorpen er tørr. Avkjøl på rist.

ingredienser

 7 dl skummelt melk eller vann
 3 ss rapsolje
 1 pk fersk gjær
 2 ts salt
 2 ts sukker
 500 g sammalt hvete, grov
 500 g sammalt hvete, fin
Topping:
 ½ dl linfrø
 ½ dl sesamfrø

Directions

1

Varm væsken til det er fingervarmt, 37 grader, og tilsett oljen.

2

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne væsken.

3

Bland først grovt sammalt mel i væsken sammen med salt og sukker, og elt så inn finmalt mel. Elt deigen til den blir smidig og god.

TIPS!
"Tyggegummitesten" er en enkel måte å se om deigen er ferdig eltet på: Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke den uten at den brister, er deigen ferdig eltet.

10 tips til å lykkes med gjærbakten: https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/slik-lykkes-du-med-gjaerbaksten/

4

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.

5

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1½-litersformer.

6

Dusj over litt kaldt vann, og strø på litt linfrø og sesamfrø på toppen.

7

Dekk formene med plast smurt med litt olje. La brødene etterheve i 30 minutter.

8

Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 50–60 minutter. La brødene stå i ovnen til skorpen er tørr. Avkjøl på rist.

Hjembakt kneippbrød
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 306486


Varnish cache server