Karamellpudding er en vinner på dessertbordet, og det er ikke vanskelig å lage. Et tips til en vellykket pudding er å være tålmodig når du lager karamellen. Karamellpuddingen må lages minst ett døgn før den skal serveres.
I porsjon er nok til ca. 6-8 porsjoner.
Ha sukkeret i en 1½ liters form, og sett den på en middels varm kokeplate, eller ha sukker i en stekepanne. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Ha sukkeret over i formen og drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg.
Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i minimum 10 minutter på benken, før den settes i ovnen. Røren «setter» seg og hindrer at den ferdige karamellpuddingen får luftbobler eller piper.
Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i 2–3 timer. Avkjøl i formen til neste dag.
Hvelv karamellpuddingen på et serveringsfat og pynt med pisket krem og bjørnebær og sitronmelisse på toppen.
ingredienser
Directions
Ha sukkeret i en 1½ liters form, og sett den på en middels varm kokeplate, eller ha sukker i en stekepanne. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Ha sukkeret over i formen og drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg.
Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i minimum 10 minutter på benken, før den settes i ovnen. Røren «setter» seg og hindrer at den ferdige karamellpuddingen får luftbobler eller piper.
Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i 2–3 timer. Avkjøl i formen til neste dag.
Hvelv karamellpuddingen på et serveringsfat og pynt med pisket krem og bjørnebær og sitronmelisse på toppen.