Print Options:

Hjemmelaget karamellpudding

Mengde1 Porsjon

Karamellpudding er en vinner på dessertbordet, og det er ikke vanskelig å lage. Et tips til en vellykket pudding er å være tålmodig når du lager karamellen. Karamellpuddingen må lages minst ett døgn før den skal serveres.

 2 dl sukker, til glasering
 6 dl melk eller Vikingmelk
 3 dl kremfløte
 3 ss sukker
 1 vaniljestang, eller 1/2 ss vaniljesukker
 8 egg
Pynt:
 1 dl kremfløte
 1 pk bjørnebær
 sintronmelisse
1

Ha sukkeret i en 1½ liters form, og sett den på en middels varm kokeplate, eller ha sukker i en stekepanne. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Ha sukkeret over i formen og drei formen av og til slik at den blir jevnt glasert.

2

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg.

3

Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i minimum 10 minutter på benken, før den settes i ovnen. Røren «setter» seg og hindrer at den ferdige karamellpuddingen får luftbobler eller piper.

4

Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i 2–3 timer. Avkjøl i formen til neste dag.

5

Hvelv karamellpuddingen på et serveringsfat og pynt med pisket krem og bjørnebær og sitronmelisse på toppen.

Nutrition Facts

Porsjoner 1