Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen.
1 porsjon gir ca. 40 stk.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosisen.
Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet, og rør blandingen i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.
Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen, og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.
Ta frem en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen, en stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt. Kok hjortetakkakene gyllenbrune i den varme smulten.
PS:
Forlat aldri en smultgryte. Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!
ingredienser
Directions
Visp eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosisen.
Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet, og rør blandingen i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.
Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen, og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.
Ta frem en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen, en stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt. Kok hjortetakkakene gyllenbrune i den varme smulten.
PS:
Forlat aldri en smultgryte. Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!