Print Options:

Hjortetakk

Mengde1 Porsjon

Disse deilige julekakene kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen.

 4 egg
 250 g sukker
 125 g smør
 ½ dl konjakk
 1 ts hornsalt
 1 ts malt kardemomme
 600 g hvetemel
 1 kg smult
1

Visp eggedosis av egg og sukker.

2

Smelt smøret og avkjøl litt, bland i eggedosisen.

3

Ha i konjakk og kardemomme. Rør hornsalt i halvparten av melet, og rør blandingen i eggedosisen. La deigen stå kaldt og tildekket til neste dag.

4

Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen, og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver ring.

5

Ta frem en gryte, gjerne en jerngryte hvis du har, og bruk så mye smult at kakene får god plass. Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen, kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen, en stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt. Kok hjortetakkakene gyllenbrune i den varme smulten.

PS:
Forlat aldri en smultgryte. Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!

Nutrition Facts

Porsjoner 1