Print Options:

Idas kokosmakroner

Mengde1 PorsjonForb. tid30 minutterSteketid15 minutterTotal tid45 minutter

Hun har skikkelig dreisen på kaker og godsaker, Ida Gran-Jansen, matblogger og kokebokforfatter. Et par ekstra triks gjør Idas kokosmakroner ekstra gode, og da er det kanskje like greit å doble oppskriften.

 75 g marsipan
 200 g sukker
 275 g kokosmasse
 3 egg
 200 g mørk sjokolade
1

Av Ida Gran-Jansen @idagranjansen/idagranjansen.com

2

Forvarm ovnen til 175° (over- og undervarme).

3

Riv marsipanen med et rivjern. Det er en fordel at marsipanen er kald.

4

Rør sammen revet marsipan, sukker og kokosmasse.

5

Kakk eggene i massen, mål gjerne opp eggenes innhold så du får korrekt mengde (60 g pr. egg).

6

Bland alt godt sammen.

7

Form kokosmakroner med hendene og sett dem på to stekebrett dekket med bakepapir.

8

Stek i 15–17 minutter. Avkjøl.

9

Smelt sjokolade over vannbad og avkjøl den deretter i 10 minutter.

10

Dypp bunnen av kokosmakronene i sjokoladen og legg dem på siden. Legg dem deretter i kjøleskapet så sjokoladen stivner.

11

Oppbevar kokosmakronene kjølig. Du kan også rulle makronene i finhakkete nøtter etter å ha dyppet dem i sjokolade.

JULEGAVETIPS:
12

Julemat; helt enkelt er boken Ida har gledet seg aller mest til å lage, en bok med hennes favorittjulemat. Her ivaretar Ida julehøytidens mattradisjoner, men tenker også nytt, alt blir gjort med hennes egen vri. Boken er utgitt på Nord forlag og har veil. pris på kr 379.