Print Options:

Julestjerner med kardemomme og appelsin

Mengde1 Porsjon

For en lykke å ha en full boks med kardemommestjerner på benken.

 100 g smør eller margarin
 125 g sukker
 1 egg
 ½ appelsin, skallet
 200 g hvetemel
 ½ ts kardemomme
 ½ ts hjortetakksalt
PENSLING OG DRYSS
 egg, perlesukker og mandelflak
1

Rør mykt smør/margarin lyst med sukker.

2

Tilsett egg og revet appelsinskall. Rør hjortetakksalt og kardemomme ut i melet og bland inn. Ikke rør for mye.

3

Pakk deigen inn i plast og la ligge kjølig i minst en halv time.

4

Kjevle ut tynt og stikk ut småkaker.

5

Legg på et stekebrett og pensle med egg.

6

Bland knuste mandelflarn og perlesukker og strø det på kakene. Stek dem ved 200° i 5–10 minutter.

SMØR ELLER MARGARIN?
7

Det er smak og behag, ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen, også kjent som Krem-Elin. Margarin gjør deigen lettere å jobbe med fordi den har et høyere smeltepunkt. Bruk det du liker best!